Tuesday, June 9

Pewaris Senja 1 & 2

untuk peminat kisah seram..

Sinopsis Bahagian 1

Manusia adalah khalifah di muka bumi ini.Tidak hairanlah jika ada makhluk lain yang menumpang di bumi ini akan menganggu dan seterusnya menyesatkan manusia yang dianggap sebagai permainannya..

“Akan kutuntut sepuluh keturunan warismu..itu janjiku dengan nenek moyangmu..!!”

Fuad terpaksa mengharungi hidupnya.Walaupun berdampingan dengan ‘pewaris’ keluarganya sejak turun temurun, Fuad tetap mencuba untuk menghapuskannya.Perkahwinannya dengan Raihana adalah langkah terbaik untuk menjaga Raihana daripada terus diganggu.

“..sehebat mana pun kuasa makhluk di dunia ini..tiada lagi kuasa yang sehebat dari-Nya..”

Fuad mengharapkan segala-galanya berakhir.Dia ingin hidup tenang dan bahagia bersama Raihana.Biarlah kisah terdahulu luput.Dia tetap laluinya.Sesungguhnya cubaan serta dugaan dapat menguji keimanan seseorang…Hanya keimanan menangkis segala kesesatan..mudah-mudahan…Amin..


Sinopsis Pewaris Senja Bahagian 2

‘Pewaris’ terus membuat onarnya. Rahsia yang simpan oleh Fuad dan Pak Ngah Ghani terbongkar juga akhirnya. Misteri yang selama ini menghantui kehidupan mereka semakin menggila. Tiada siapa yang dapat membantu. ‘Pewaris’ itu tetap mahukan haknya!

Fuad terpaksa merahsiakan daripada pengetahuan isterinya Raihana. ‘Pewaris’ yang berada dalam keturunan dia dan Pak Ngah Ghani semakin menjadi-jadi. Kini ‘dia’ mula menjelma menuntut perjanjiannya. Anak kembar lelakinya mula menjadi mangsa. Fuad dan Pak Ngah Ghani semakin bingung.Semenjak kedua anak kembar Fuad dibawa balik ke rumah , pelbagai peristiwa aneh telah berlaku. Mustahil seorang bayi kecil yang masih belum berusia sebulan mampu berkata-kata dan melempiaskan amarahnya?

1 comment:

NickyAzrai said...

wah ...
cam best je cite neh
cover misteri semacam

aku nak carik
:D