Friday, June 19

Sudah Terbit dari Kaki Novel




Baju Pengantin Mak Andam
Penulis: Areila Sahimi
RM18.00
Penerbit: Kaki NOvel
sabah sarawak: RM21.00
isbn: 9789675067297

"Zain, sekeras-keras aku, rock-rock kapak aku
seselamba manapun aku Zain,
aku masih seorg perempuan.
Yg tahu rasa malu bila tiba part nak luahkan isi hati."
-aleeya-

"Biarpun dia serabut, dia kusut, dia jiwa kacau
dia suka teh tark amak sekalipun
pada aku dia tetap teristimewa"
-zain'

Aleeya dan Zain berjumpa di majlis perkahwinan pelanggan Kak Ana. MEreka asalnya bukannya sebulu. Namun kalu Zain dah menghulur salam perkenalan, Aleeya bukan jenis org sombong yg eksen tak bertempat.

Aleeya dan Zain bermula sekadar kawan biasa. kemudian mereka mula masuk fasa teman tapi mesra. Zain kata sayang. Zain kata cinta. Tapi Aleeya blur tak tau nak kat apa sebab dia tak tau apa yg dia rasa. Yg dia tahu dia fobia utk jatuh cinta sebab dia takut kena tinggal, dia takut kuciwa macam apa yg pernah dia lalui sebelum ini. Dia jadi sangat confius.

Tiba2 badai datang melanda. Dari teman tapi mesra jadi musuh yg langsung tak boleh tengok muka. Jauhc di mata, perlukah jauh di hati juga? Namun dlam ribut taufan itu, rindu tetap bertandang di hati, sayang sudah sedia bertenggek di jiwa. Kenapa dibina tembok ego di antara dua hati ini jika bahagia itu sudah berada di depan mata?

Lalu siapakah yg harus mengambil inisiatif utk tolong 'shampookan' hubungan ini? Biar yg simpul dileraikan, biar yg kusut dilembutkan, biar yg serabut dirapikan. Biar jadi wangi mcm sediakala. Aleeya? Zain? Kak Ana? ROzy? Azizul?

----------




Akhirnya Kutemui
Penulis Tania Aresya
Penerbit: Kaki Novel
RM15.00
sabah sarawak: RM18.00
isbn: 9789675067280

"Pabila suratan dan ketentuannya ditetapkan begitu...
ia pasti akan jadi begitu. Dan... akhirnya kutemui..

Kegagalan lalu banyak mengajar Mir erti ketabahn. Mengapa di saat dia akan mengecapi kebahagiaan yg diimpikan, hatinya pasti dilukai? Adakah kerana ketentuan-Nya begitu atau ianya cuma ujian dari Yg Kuasa terhadap dirnya yg serba kekurangan?

KEgigihannya selama ini, memang berbayar dgn kejayaan demi kejayaan yg diperolehi dlm kerjaya. Daripada seorg yg tak punya apa, kepada seorg yg begitu berpengaruh di MIH Holding. Mungkin sudah rezeki dan tuahnya di situ.

Namun, mengapa dia sering gagal di dalam soal hati. Di saat ada jiwa yg mahu mengisi kekosongan hatinya, dia pula yg tak punya rasa utk menyambut salam bicara. Di kala dia mengimpikan insan yg diminatinya, lain pula yg terjadi. Gagal dan terus gagal yg mengundang tragis di dalm kehidupannya lalu membawa hati jauh dari bumi tanah tempah tumpah darahnya.

Namun tidak mudah kebahagiaan ini dikecapi dgn kehadiran Tina - anak majikannya yg begitu mengharap, Sheida- gadis impiannya sejak di bangku sekolah dan Myza - teman seperjuangan yg tulus ikhlas mengabdikan diri utknya. Namun bahagia tidak kunjung tiba. Derita jua yg sering bertamu. Siapakah insan yg tulus menerimanya? Bilakah dan di manakah akan ditemui insan itu?

7 comments:

silencez said...

cover baju pengantin tu comelnyaaa! masuk list hehe.

Rinn said...

cute la dia wat kartun org lidi camtu hehe

Qimi08 said...

COVER BPMA tu shomel...Tajuk tu lain dari yg lain ..KN buat Transformasi.....(Ala2 AF7 penulis tu memang minat af pun)Memang kena masuk list pun dah baca 1/2 kat blog BPAM kelakar...selamba je...Blurb tu memang kena sgtlah dgn jln cerita

dingin said...

Saya suka cover Baju penganti Mak Andam :0

cantik!1

kaypo said...

comei nya cover...citenya pun comei gak...pasti jadi koleksi ni.

NickyAzrai said...

tajuk & cover nya
best

areila sahimi said...

geng kicap terima kasih memberi ruang untuk BPMA masuk blog kicap ni... :)