Monday, March 30

Kisah Mat Rempit Oleh Rose Harissa



Dia membuktikan dirinya mampu menjadi juara. Berbekalkan tekad dan azam, tiada apa yang dapat menghalangnya. Kini, namanya disebut-sebut sebagai salah seorang pelumba terbaik di Malaysia.
Beliau adalah Elly Idzlianizar. Perjalanannya bagi menjadi seorang pelumba berselang seli dengan pelbagai kisah suka dan duka. Ini adalah kisah seorang pemuda yang berjaya membuktikan kepada masyarakat, daripada seorang budak nakal seawal usia remaja, tandus dengan kasih sayang, terlibat dengan lumba haram serta pergaduhan, berubah menjadi salah seorang pelumba Malaysia yang digeruni di rantau Asean. Daripada gaya comot bertukar menjadi pelumba yang kemas bergaya.
Evolusi Elly adalah rangkuman kecil kisah Elly Idzlianizar sebagai pelumba yang dapat dijadikan iktibar bagi menunjukkan tanpa semangat, kesungguhan, azam dan tekad yang kuat, kejayaan tidak akan datang bergolek.

9 comments:

silencez said...

weh rose..
ni yg dah lama tersimpan kan?
tahniah.. produktif sungguh dari tahun lepas sampai la ni.

org simpan dulu dlm list k. pbakl karang baru beli.

Rose Harissa (NORA) said...

sil laling...
ye... akhirnya keluar jugak... tapi ni bukan novel ye... ni kisah benar... buku bergambar...
wokay... ko beli kat PBAKL nanti, dapat sticker dari aku... hehe...

poster ada ke tak kena tanya enche' Ikram PTS, editor aku yang tersohor itu... :)

kepada kak Ju'a terima kasih sebab awal2 dah tempek kat sini... :)

silencez said...

rose,
en. ikram ni yg specky tu ke? tinggi2 la gak? erk.. kalau lah dia, tak berani nak mintak haha. last year, sibuk mintak diskaun kat dia 20%. 2 kali datang, 2 kali gak mintak 20%. rasanya dia pun dah cop muka kitaorg muka 20% ehehe. apa kata ko mintakkan utk org :P

Rose Harissa (NORA) said...

hahaha... bukanlah... kecik2 je orangnya, editor kanan Milennia ni... ganti tempat enche' Fauzul...
kalo betul ada poster, dun worry, orang mintakkan... kekek...

silencez said...

best best. tq rose.
thn ni byk tmpt la ko duduk ek? berkejar2? lambat lagi jadual nak keluar ye? ada lagi 2 minggu :x

Ju'A said...

ello rose....
tahniah yea...tahun ni sebenarnya hang kembar bape.....meleleh idea lu rose.....

bab2 buku baru GK mmg superb beb...berdezup update kat blog.....

kaypo said...

tahniah rose...wah triplet ke quadruplet ke..atau ada lagi..
ju'a..berdezup kat blog & berdezup ke markas gak..hahaha

Rose Harissa (NORA) said...

sil : mana ada banyaknya... aku duk setempat je nanti... hik hik hik...

ju'a : tengkiu laling... ni bukan kes idea meleleh tp idea terperam bru skg jadi buku... uwaaaa!!!

kaypo : tengkiu laling... wa takdak quota... men taram je...*wink*

Dyealova said...

waaah rose tahniah!!!
Hebat sehhh rose tahun ni.
kita jumpa kt BF nti..

:)