Tuesday, January 13

SEBUAH LAGI NOVEL UNTUK BULAN JANUARI



Tajuk : Mantera Hitam
Penulis : Serunai Faqir
Penerbit : Alaf 21 Sdn Bhd

MANTERA HITAM... sebuah novel fiksyen fantasi yang akan membawa anda merentasi alam ghaib, sehingga berasa tidak lagi berada di alam realiti!

Sinopsis/Blurb

SPIRIT OF THE COIN... sebuah permainan mistik yang menggunakan duit syiling untuk menyeru roh orang yang sudah mati. Kehadiran roh akan ketahui apabila duit syiling yang digunakan bergerak sendiri.

Pada suatu malam dalam perkhemahan di tepi sungai, Nik mengajak Hizal dan Tunku bermain spirit of the coin.Perasaan takut dan teruja saling berbaur. Walaupun Hizal dan Tunku memperlekehkannya, namun naluri ingin tahu lebih menguasai.

Namun apabila bulu tengkuk meremang, mereka saling berpandangan. Serentak dengan itu, guruh berdentum di langit. Bau kemenyan menyantak ke hidung. Gerimis mula menerjah.Akibatnya, mereka direnggut ke alam yang tidak pernah dialami selama ini. Perbuatan mereka itu mengundang kecelakaan,menjemput malapetaka yang tiada berkesudahan.

Nota : Serunai Fakir bukan nama baru dalam bidang penulisan. Karya-karyanya seperti cerpen dan puisi banyak tersiar di majalah-majalah & akhbar-akhbar tempatan. Bersama Alaf 21 Serunai Fakir telah menghasilkan sebuah novel iaitu Mentera Hitam.

8 comments:

dyea said...

Woww...org terbang :)

Spirit2 in the coin...lariii!!
hehhehe

Tahniah SF!!

silencez said...

wahhh SF dgn alaf! pheewit! tahniah!

nick.. wink*

akimsensei said...

wah, nk sambar la novel ni pesta buku alaf end of this month. cambest je.. hehe.. ;) jom2, diskaun 30%..

lela said...

Whoaaa...macam menarik je novel ni. Nak cari la....

dingin said...

dia ni kawan saya. Belilah bukunya.
*nak tumpang nama dia jugak
hahaha

Qimi08 said...

ha ha ha blhlah borong masa pesta buku alaf hujung bln ni...
Tahniah untuk penulis...

NickyAzrai said...

Serunai Fakir
*jongket kening*

sure buku nie thriller fantastik gila yg akan aku suka

tahniah bro
dan good luck

p/s : tunggu depan pintu markas sambil tongkat dagu

Web Sutera said...

Deyyy..ada kah buku ini? Bila terbit?

-- Web Sutera
http://pasalbuku.blogspot.com