Wednesday, June 11

Da Kicap's Club Monthly Gathering...

(gambar yg atas ni wa cilok dari kay nya avatar. semangat beb! ekekeke.. korang yg lain mana ada guna avatar mcm ni selain dari kay. boleh dapat anugerah khas ni! ekekeke.. kay.. bravo!! ekeke)


Bagi mengeratkan siratulrahim sesama negarawan kicap, kita akan mengadakan perjumpaan bulanan bagi setiap warganegara berjumpa, berkumpul dan membincangkan permasalahan negara bersama barisan kabinet negara kicap. Jadual perjumpaan pertama adalah seperti dibawah..diharap semua bekerjasama demi keutuhan negara kicap kita yang tercinta...hehehe


MONTH of JUNE
--------------------

Date : 15 June 2008
Time : 12noon
Venue : Food Court, Kompleks Membeli-belah Sogo
[Perhatian : Sila bawa botol kicap sendiri, bekalan tidak disediakan oleh penganjur kerana kekurangan bekalan berikutan kenaikan harga barangan komoditi utama negara, harap maklum.]

Negarawan Kicap yang akan hadir di perjumpaan ahad ini:
1. Timbalan Presiden GK, Yang Berhormat Puan Yg Terutama NickyAzrai .(KCPKMBG )
2. Setiausaha Kehormat GK , Yang Berbahagia Cik Silencez .(KCPKMBG)
3. Setiausaha Sulit GK, Yang Berbahagia Cik Kucc_Aprilsnow
4. Puan Kaypo.
5. Puan Ju'a.
6. Penasihat Agong GK - Puan Qimi.
7. Ketua Turus Kemiliteraan GK, Brgd Jen. Puan Acun
8. Cik Dyea - kicap's photographer
9. Puan Mekna (mc)
10. Puan CKY - kicap's lawyer
Catatan Setiausaha Sulit Kicap :
Terima kasih atas kesudian para negarawan kicap yang sudi mencuri masa hadir pada perjumpaan pertama yang berlangsung dengan jayanya pada hari ahad lepas.Jutaan terima kasih buat penasihat undang2 bagi negara kicap, Pn Cky atas penjelasan beliau berhubung isu berbangkit yg menjadi topik utama perjumpaan kali ini.
Perjumpaan ini akan diteruskan lagi di masa hadapan dan ia bakal menjadi acara bulanan utk semua negarawan kicap berjumpa bagi membincang hal2 berbangkit dalam negara.Bagi makluman negarawan kicap, tarikh, masa dan lokasi perjumpaan seterusnya akan diberitahu kelak. Sila ambil perhatian berhubung perkara ini.
Sekian, harap maklum.

33 comments:

silencez said...

adeh cing.. wa gelak guling2 kekeke. opss... ehehehe.

ok la ni beb. sekarang boleh la bukak cadangan kat mana tempat makan2 yg best. a&w kat jalan tar tu ke weh? sebelah markas?

well geng.. ni permulaan. nanti2 bila masing2 free, kita buat piknik lak ke. berkelah kat air terjun ke. kalau kat belah sana, min takde alasan dah nak tolak hehehe.

kicap said...

aku gelak sambil menonggeng wahahaha... alah sil aku taulah nape ko nak gi situ. lepas makan ko boleh skodeng boipren aku kan.

silencez said...

weh bos kicap! ekekeke.. org tak mau potong line si cing :p
cing yg kata nak pegi markas hari ahad ni weh ekekeke. tapi kalau org tumpang intai pun apa salahnya ha ha ha

kucc_aprilsnow said...

sil...wa lupa nk add daun nangka sbb itu makanan asasi semua negarawan kicap kan..wakakaka

gud gak tmpt yg lu cadangkan kan tu..dekat ngan markas, jgn ada yg rembat botol sos sbb lupa bwk bekalan sendiri udah lerr...kan s u in court comot..kuang kuang kuang

nick...setakat wa sama sil senyum kat kekasih gelap lu tu apa la sgt, x luakpun paling2 dia kenyit mata ngan wa ber2..relax aa, hehehe

silencez said...

lupa lak nak cakap.. sapa2 yg nak pegi, meh confirm kan kat sini & nanti kita update.

cing.. lu tak mau dah kenyit2 mata kat abang hidayah ke? wargh harg harg (buruk lak rasa bunyi gelak ni)

kaknOOr said...

Ok cantik ...kebetulan waktu tu lepas date dan bf gelap nick he he he...

silencez said...

kak.. kasi la cadangan kat mana kita nak berpoya2 ni.

kaypo said...

sil...tmpt yg strategik sungguh. Aku on or off x cfm lagi tapi 75% on kot.

ju'a said...

orait....sambil tu leh main2 kenyit mata

silencez said...

kay, apa2 hal ko confirm k. wa nak prepare apa2 yg patut ni. kot tak karang, tak dpt , jgn nangis :p

kaypo said...

sil...ada dapat hadiah ka? wokey bebeh nanti aku recfm ya.

silencez said...

kay, wa nak kasi ole-ole seciput je hehe. lebih takpe jgn kurang :P

NickyAzrai said...

sapa punya kerja kasi title panjang lebar tu kat aku. hmmmm baik ngaku cepat hehehe

NickyAzrai said...

hang nak bagi ape sil

uuuish panasaran deh hati ku ini

silencez said...

nick.. apa lagi yg wa reti buat weh :P

kucc_aprilsnow said...

mana gi Menteri Kemiliteraan GK,Pn acun, mekna... nk dtg ker idak ni....

kucc_aprilsnow said...

gelaran tu sgt penting lagi2 dlm suasana sekarang lagi berjela gelaran ko,lagi ler tinggi kedudukan ko taw, kalah bulan, ...nasib wa x letak pingat2 yg lu dpt kat belakang tu ie ALK,JKK,PPK nnt org kata kita riak pulak...hehehe

silencez said...

cing, si acun confirm. lu letak nama dia ek. dia malu2 kicap lak dah ha ha ha.

then venue no 2.. kat klcc (pizzahut ke.. a&w ke..)

jujun said...

ala kuc geli hati aku, apasal tak letak pingat KCPKMBNG kat belakang nama nic tu haha...

jelez la aku ngan gadering korang ni...

silencez said...

cing.. turus tu macam taurus ke?

kucc_aprilsnow said...

adeh adeh..jun pingat aper tu, kang org tanya taw gak wa menjawab..

kucc_aprilsnow said...

wakakaka, sil..kan dlm rejimen ketenteraan head dia mesti ada word tu ie Ketua Turus Angkatan tentera Udara/Darat/Laut Msia blah blah..maksud dia wa xtaw, nnt tanya org tentera apa maknanyer tu...hehehe

jujun said...

kuc.. KICAPKAMBING la punya shotpom

kucc_aprilsnow said...

wa letak k...kalau Deputy tanya wa cakap atas arahan Presiden semua pingat yg dikurniakan perlulah dinyatakan pada khalayak umum...wakakaka

jujun said...

hahahaha kuc...mau aku kena ligan ngan nic lepas ni....

jujun said...

hahaha sil pun dpt pingat KCPKMBNG...okey lah tuu...

kucc_aprilsnow said...

uik manaleh menderhaka pada presiden,hehe....pingat tu hanya dikurniakan pada ahli GK yg sudah lulus & khatam kitab yg menjadi simbol kemegahan negara Kicap...wakakaka

silencez said...

hampehhh! ekekeke.
weh.. wa rasa nak promo kat writer buku kicap lah. wa nak ucap tima kasih byk2 sbb dia kasi kita idea tubuhkan geng kicap! amacam. best tak? :D

kaypo said...

war war kan lah kat writer tu bahawa jemaah menteri kabinet negara kicap bakal bersidang...walaupun ada antara jemaahnya lom katam kitab kicap.

NickyAzrai said...

amboi hang ni jun... cun nya idea
mmg ade harapan kena ligan ngan aku 2 minggu lagi kat Kuching hehehehe

NickyAzrai said...

Kuc... hang jgn gelak, sama gak ngan jun aku ligan ngeh ngeh ngeh

NickyAzrai said...

uish ... terharu siot. Mr dingin melawat rumah kita

silencez said...

kay,
tu ha.. dia dah jenguk tu ha hehe.