Saturday, May 16

Dame Zoete Sarah - Khairyn Othman


Tajuk : Dame Zoete Sarah
Penulis : Khairyn Othman
ISBN: 978-967-5118-18-0
Harga: RM18.00
Harga pembelian melalui pos: RM16.00 (mulai 29 Mei 2009)

Dame zoete Sarah ialah si manis Sarah
Sarah Adam, anak yatim lagi sebatang kara; wartawan yang dedikasi; sahabat yang budiman... walaupun Sarah Adam ada seribu peran, yang pasti dia cumalah seorang gadis yang ada hati dan perasaan.


Terperangkap di tengah-tengah kemelut pengedaran dadah antarabangsa, Sarah Adam dituduh terlibat sebagai pengedar, juga didakwa menjadi pembunuh sehingga membuat gadis yang manis pabila tersenyum ini, menjadi pelarian serta terpaksa menyamar untuk melintas laut ke negeri kincir angin.


Keadaannya bertambah sulit apabila dia bukan sahaja diburu oleh pasukan keselamatan negara, kumpulan sindiket malah dia diburu oleh jiwanya sendiri! Keadaan menjadi lebih menakutkan lagi, apabila setiap orang yang dia kenal dan dia jumpa, mati dibunuh. Kenapa?
Jomlah bantu Sarah Adam untuk membersihkan namanya, jomlah bantu Sarah Adam meloloskan diri daripada ‘Encik Selamat’, Interpol yang kerek!


“Sarah, ke mana pun kau pergi, aku akan cari kau. Ke mana pun kau lari, aku akan kejar. Jangan lupa tu.” ~ Salim
* * * *

Genre yang berbeza daripada KHAIRYN OTHMAN kali ini, pasti membuat anda terhibur sekali gus berdebar bagaikan menaiki roda Ferris, melantun di awang-awangan – pucat tanpa boleh berkata-kata.





5 comments:

Rinn said...

halamak! apersal happy semacam jer aku rasa nih! hehe.

kucc_aprilsnow said...

congrat Khairyn...in my list. mcm biasalah kan..hehehe

p/s : rinn...ko hepi pasai demam ko dah kebah kot..bahaya ni kalau demam berpjgan weii...virus mcm2 la ni beb...

dyea said...

Khairyn...
First time baca buku awak dh rs terpikat dgn ur style
x sabar nk baca yg ni plak..

Tahniah!!

p/s :humm..mcm thriller sket yg ni..

khairyn said...

to the kicap geng,

terima kasih atas sokongan. Harap naskah yang bakal keluar ini tidak mengecewakan.

Saya jamin tak berat so you gals can just read dengan santai dan saya harap terus meleret dengan senyuman sehingga helaian yang terakhir :D

p/s kicap kipas udang kat rumah ni pun dah tinggal suku botol :P

NickyAzrai said...

dah khatam DZS

adoiii lah aku suka banget
cite main kejar2 cam neh

dr mula sampai akhir
smooth giler
payah nak letak buku rare
cam neh bila dah start baca

congrats Khairyn

p/s: pg423-pg425 sgt sweet :D