Tuesday, October 16

Sneak Peek: Saranghaeyo, Arumi!

Jom intai-intai Novel Remaja hasil nukilan Rose Harissa...
Covernya manis, tentu menarik perhatian remaja dan peminat cerita korea. Yang saya dapat ni pun cetakan kedua :)

Nipis saja bukunya... ada sambungan di buku kedua nanti... :)


Back cover dan blurb

flap yang dilipat ke bahagian dalam kulit belakang buku ni dipanggil apa ya?


butir-butiran penerbitan. sudah masuk cetakan kedua! Patutlah susah dah nak cari di kedai2 semasa bulan lepas. Bulan ini sudah banyak tersusun di rak-rak. :)

Last page : 365... tak tebal sangat :)

Saranghaeyo, Arumi!
Arumi Kekasihku!
Penulis: Rose Harissa
Terbitan PTS Litera Utama
editor pengurusan: Nor Adilah Riduan
editor perolehan: faiizah Lood
RM18.00
sabah/Sarawak 20.00
365 mukasurat

habis dalam masa satu hari! :) memang sayang nak lepas buku ni sejak dimulakan muka surat pertama. Arumi buat aku teringat pada Safiy Aqil yg merupakan bekas pengidap sindrom asperger. Sukar berkomunikasi dgn perempuan, cuma Arumi ni bukan pengidap, dia normal dan lebih agresif dan garang. kena pula dengan lawannya Aiyani yang jadi garang bila datang anginnya. Rupanya penawar kepada Arumi adalah penampar. Tamparan yg membuat Arumi jatuh hati pada Aiyani. Jenuh Aiyani menepis gosip yg mengatakan dia kekasih Arumi. Arumi punya ramai peminat yang obses lalu Aiyani menjadi mangsa. Tempat Arumi tumpang bermanja juga disimbah bahaya. Siapakah Arumi sebenarnya? Bila topengnya dibuka, semakin ramai gadis yang gila padanya. Aiyani sudah mula membuka hati untuknya tetapi sesuatu terjadi membuatkan Arumi lupa. Endingnya terasa seperti menekan butang reset terhadap segala-galanya. Dan kisah baru akan bermula dalam sambungan novel ini seterusnya. Adakah Arumi tetap akan jatuh cinta pada Aiyani sekiranya mereka bertemu dalam keadaan lain?

Kisah cinta remaja ini walaupun kelihatan ringan dan manis, berjaya disulam dengan scene sedih dan menyentuh hati dengan baik sekali menjadikan ianya kelihatan seimbang. tidak terlalu ringan dan tidak terlalu berat. :) tak sabar nak baca sambungannya.

sure fine whatever
Rinn

blurb/sinopsis
Pertembungan Aiyani dengan Arumi Aisy, memulakan segalanya. Aiyani yg aegyo, menarik minat Arumi yg selama ini dingin kepada gadis lain di kolej. Biarpun mereka bagaikan kucing dan ajing, Arumi menemukan bahagia di kafe comel milik ibu Aiyani. Surat2 hitam memaksa Arumi menyingkap tabir dirinya yg selama ini penuh misteri dan rahsia. sehingga akhirnya Aiyani mula yakin bagi mengucapkan 'saranghaeyo arumi' tetapi saat itu memori Arumi bagaikan hilang bersama angin.

selamat membaca!


No comments: