Friday, October 19

Sneak Peek: Dia Idaman Hati by Nadra Jasmina

front cover ada kertas note ;) xoxo

 back cover
 

tinta penulis :)
 
Penulis: Nadra Yasmina
Editor: Ahmad Fuad Ab Rahman / Zahiah Zali
Terbitan Fajar Pakeer
RM21.00
Sabah/Sarawak: RM24.00
510 muka surat

"Dia itu lain daripada lain. Dia itu pelik. Tapi pelik yang menambat hati"

Kisah Asma dan Jeffrey. Gadis yang kuat bekerja demi menyara keluarga dengan jejaka yang kaya raya dan garang. Puan Sri Amal, ibu Jeffrey yang mahukan rumah Jeffrey ada pembantu rumah hujung minggu supaya kediaman anak kesayangannya tu terjaga. Asma merupakan calon terbaik untuk tugas itu. Percaya pulak Puan Sri Amal tu membiarkan Asma dengan Jeffrey bersama-sama dalam rumah walaupun Jeffrey tu mengurungkan diri dalam bilik sepanjang masa dan tak pernah bertembung dengan Asma.

Aura harimau Jeffrey memang malap bila berinteraksi dengan Asma walaupun hanya melalui nota-nota kecil. Kalau di ofis, dialah raja rimba yg digeruni.
Jeffrey terpaksa memunculkan diri apabila Lilac (a.k.a Laila - juga dikenali sebagai liplap di kalangan golongan anti-lilac) menyerbu rumahnya. Itulah kali pertama dia berhadapan dengan Asma sbg pembantu rumah, sedangkan sebelum itu mereka sering bertemu di klinik gigi. Demi menyelamatkan diri, Jeffrey membuat pengakuan eksklusif bahawa Asma adalah isterinya. Bermulalah pusing U-Turn yang sangat besar dalam hidup mereka berdua. Personaliti Perniagaan yang besar seperti Jeffrey mudah diburu kontroversi dan kisah hidup peribadinya memberi kesan yang besar kepada empayar milik keluarga.

Lilac tidak berlalu begitu saja, dia berlalu bersama misi untuk memporak perandakan hidup Jeffrey dan 'isterinya' Asma. Hasil campurtangan Puan Sri Amal membuatkan mereka benar-benar menjadi pasangan suami isteri. Kisah tipikal di awal cerita berubah nada selepas itu. Suntikan thriller sangat menjadi dan elemen kejutan melalui watak Zuhara juga tidak disangka-sangka.

sure fine whatever
rinn

No comments: