Wednesday, February 25

Novel Febuari 2009 dari CESB...

Ilusi Sebuah Cinta - Diya Elora
Harga : RM30.90
Sinopsis:
Cinta… hadirnya membawa seribu kenangan yang tak mampu dilupakan… perginya mengguris sekeping hati yang mendambakan ketulusan kasih dan kepercayaan. Aqel Suleiman setulus namanya, cintanya hadir bersulamkan cacian, perginya merantau merubah kehidupan dan mencari sinar kebahagiaan… Akhirnya dia kembali mengubah status dan pandangan.
Namun takdir terus mempermainkannya, sekali lagi hatinya dikecewakan oleh gadis yang setia menanti untuk disatukan setelah dia cukup bersedia berdepan dengan kenyataan menerima gadis yang bukan pujaan. Adakah pangkat, rupa dan status menjadi ukuran dalam mencari cinta yang abadi?
Kehadiran Halimatun membawa sinar kebahagiaan dalam hidupnya…
Mampukah cinta yang bersulam pendustaan dilestarikan…
Jangan Ada Benci - Ana Wenta
Harga : RM20.90
Sinopsis:
Di saat hati terasa akan kehilanganmu… aku ibarat jam yang patah jarumnya. Hilang arah, hilang punca dalam menentukan waktu, masa seakan panjang tanpamu… malam pula begitu sunyi kurasakan seolah-olah tiadanya siang. Hati diselubung awan nan lara lantaran hasrat tak kesampaian, lalu kututup hati ini buat insan yang bernama wanita.
Aku sebenarnya seorang insan yang lemah dalam menghadapi erti sebuah kehilangan. Tatkala kau hadir dalam hidupku… aku seboleh mengkin cuba mengusir rasa itu pergi, saat rasa mula merajai hati… aku yang menanggung rasa itu. Tak kusangka mimpi kita serupa bilamana Tuhan satukan kita dengan ikatan suci untuk kali ini, kau takkan ku lepaskan lagi.

No comments: