Monday, February 9

Aku, Sil, Dyea, Maskara & 'Ah Chong'




Sabtu, 7hb Februari - Aku, Sil & Dyea berjaya buat lawatan sambil belajar (dan cuci mata he he he) kat Maskara - Malam Baca Naskah Sindiket Sol-jah dan Kawan2 yg Kita Suka). Majlis berlangsung di Rumah Pena, Jalan Bukit Petaling.

First time dtg majlis anjuran Sindiket Sol-jah walaupun dah 13 kali Maskara diadakan jadi kami tak tau expect ape. Awal2 lagi Sil & Dd dgn muka suci diaorg - kasik time line kat aku "
Kita orang cuma boleh stay sampai kul 9:45 je tau". Ye lah adik-adik, kakak ikut aje ha ha ha . Tak kisah lah tu, janji dah dapat dtg selepas beberapa kali rancangan dirancang dan terpaksa dibatalkan.

Yg sempat kami tonton :-

1) Azzam Suppardi (MC yg klakar),
2) Ku Chi (sora dia best)
3) Jonos ( Aku mahu PM - cool)
4) Adam Kasturi (hmmmmm ... unik )

Memang patut bagi banyak2 kredit untuk pihak penganjur yg mampu menganjurkan majlis 'indie' begini. Santai2 tanpa protokol. Promosi mereka hebat melalui blog2 berjaya tarik ramai penonton, yg duduk hingga memenuhi lantai. Pengalaman yang menarik.

Gerak untuk balik pukul 10:10 mlm, lepas kami jumpa cik Din. Berjalan bertiga tuju ke kereta dgn gelak suka suki teringat benda2 mengarut yg kitaorg buat. Rasanya gelak terlebih sudah sebab tu lah agaknya 'Ah Chong' ikut kita orang balik *pandang tepat Sil & Dd dgn penuh tanda tanya*

10 comments:

jujun said...

hahaha trus melekat nama 'ah chong' tu...

dyea said...

sib baik ah chong x ikut smpai dlm rumah...
ah chong nk jalan2 je tu..
lama daa dia x naik keta..
ahaks..

silencez said...

nick.. dd..
sbb kita byk sgt ketawa kot. lagi2 part mcm pink panther time nak turun bukit.. nak reverse kete hang.. time nak cabut, time tu gak la cik din call ekeke. dah la tiba2 kete bunyi hehe.

weh dd ekeke. tak nak la dia tumpang kete org weh. gi tumpang tmpt lain. nasib la masa tu org cuma terfikir, "kete rosak ke ni" uwaaaa

Tok Rimau said...

Rugi balik cepat.

silencez said...

tok rimau,

tu la pasal. kitaorg nak sgt tengok aie, pipi & lain2 tu perform. tapi takut nanti gate dah kena kunci tak leh masuk. lain kali insyaallah :)

saudagar gaRAM.. said...

hahaha...

jadi lu tak dapat tgk fynn dgn ana?
tak lengkap maskara lu..

hahahhaaaa...
takpe,lain kali bagi lengkap ya beb..

silencez said...

masa fynn tu kitaorg sempat gak dgr. sbb tengah lepak kat luar tingkap :D lainkali, insyaallah.

NickyAzrai said...

Jun..
nama manje tu weh

dd..
ya kita bernasib baik

sil..
dan nasib baik jgk
dah pagi baru aku
perasan 'dia' tompang
kereta aku
huaaa haru

Tok Rimau..
terima kasih kerana mencemar duli
meninggalkan jejak di rumah kami
terharu banget nie ahtok

Saudagar gaRam..
cuma sempat dengar Fynn
dr tingkap blkg pentas
sblm kami balik

ok next time kami kasik lengkap
tp lain kali dtg kena bwk
boiprenlah kot
takot bila balik PATI tumpang
kereta lagi *haru encik haru*

cik puan daun said...

ada curfew ek?

Tak paa.. lenkali leh join maskara kali ke 14, june nanti.. :)

NickyAzrai said...

ai ai cik puan daun :D