Saturday, July 23

Terbaru daripada PTS

Tajuk : Mahar Cinta Cinderella
oleh Maya Iris
Harga: RM 18 / RM 20
ISBN-13: 978-967-408-009-9
Tarikh Terbit: 11 Aug 2011
Jumlah Muka Surat : 400

Pertemuan pertama Nur Sayang dan Dr. Andrew bagaikan dongeng Cinderella. Doktor berbangsa Cina itu menyelamatkan jururawat pelatihnya dengan mneggunakan sepasang kasut. Walaupun Nur Sayang berasa terhutang budi, namun dia membenci Dr. Andrew kerana sering menggelarnya 'Islam Celup'.


Jiwa Nur Sayang juga tertekan apabila perkahwinannya dengan Kamil asyik tertangguh. Dia sedar dia bukanlah gadis pilihan ibu Kamil. Dia juga bimbang masa depannya dengan Kamil akan berakhir seperti nasib ibunya.
Dr. Ehsan muncul selepas Dr. Andrew gagal memurtadkannya. Dengan cinta yang sudah lama terpendam, Dr. Ehsan melamar Nur Sayang tetapi ditolak oleh gadis itu. Dr. Ehsan membawa rajuknya ke Palestin.

Lalu, Nur Sayang mengutip sisa-sisa hidupnya yang masih panjang bagi memperbaiki diri. Dia akhirnya melanjutkan pelajaran dalam bidang perubatan di Mesir. Di sana, dia terperangkap dalam Revolusi Mesir menggulingkan presiden.

Apakah cinta persis dongeng Cinderella berjaya membawa kebahagiaan lewat jam 12? Ataupun hidup ini tidak semestinya berakhir seindah sebuah dongeng?


Tajuk : Akukah Snow White itu?
oleh Lily Haslina Nasir
Harga: RM 16.00 / RM 18.00
ISBN-13: 978-967-401-014-0
Tarikh Terbit: 27 Jul 2011
Jumlah Muka Surat : 295

Angan-angan mahu berjumpa putera raja dikuburkan dalam-dalam. Kali ini Lisa mahu berusaha gigih menjaga penampilan. Dia sedar, hati yang putih suci lebih bermakna sekiranya penampilannya lebih berketerampilan. Bukankah itu impian setiap gadis?

Namun Lisa masih dibuli kerana sikap naifnya. Kali ini kehadiran sepupu kepada Farid, Keisya sering mencabar kesabarannya. Seribu satu degaan terpaksa dihadapinya. Perangai Keisya benar-benar seperti watak antagonis dongeng Snow White.

Betulkah hanya gadis tinggi lampai dan berkulit seputih salji sahaja yang layak mendapat layanan istimewa di dunia ini?
Apakah Farid juga terpengaruh dengan segala cemuhan keisya kepada Lisa?
Bagi Lisa, biarlah comot asalkan hati lebih putih daripada salju!Tajuk: Si Gadis-gadis First Class
oleh Elisha
Harga: RM 8.90 / RM 9.90
ISBN-13: 978-967-408-004-4
Tarikh Terbit: 11 Jul 2011
Jumlah Muka Surat : 144

Kisah seorang perempuan yang bernama Alyah. Dia seorang yang sederhana sahaja. Wajahnya sederhana, kepintarannya sederhana, pergaulannya sederhana serta keluarganya sederhana. Kemudian, datuknya berpesan kepada Alyah, dia seorang yang sangat bertuah kerana hidupnya dijadikan sederhana. Datuknya menyuruhnya menjadi orang yang sederhana. Walaupun dia kurang percaya dengan nasihat datuknya, dia tetap memegang nasihat itu bagi menyedapkan hatinya sendiri.

Alyah menyambung pelajaran di kolej swasta. Dia juga tinggal serumah dengan dua orang lagi rakan perempuan. Kedua-duanya sangat berbeza dan sangat esktreme dalam soal melihat hidup. Seorang sangat oportunis dan seorang lagi sangat negatif. Alyah pula yang sederhana menjadi orang tengah kerana kedua-duanya sering bergaduh.

Pada waktu itulah, Alyah sedikit demi sedikit mula bersyukur kerana menjadi sederhana, pada masa yang sama dia perlu melawan hasutan rakan-rakan serumahnya yang sangat ekstrem. Akhirnya, ketiga-tiga rakan serumah itu menjadi orang yang sederhana pandangan hidupnya.


Tajuk : Dan Gerimis Berbisik
oleh Mardihah Adam
Harga: RM 18 / RM 20
ISBN-13: 978-967-5783-93-7
Tarikh Terbit: 12 Jul 2011
Jumlah Muka Surat : 416

Sinopsis :
Nur Aisya dan Mohd Najmi disatukan dengan sebuah ikatan pernikahan. Cinta zaman kecil itu akhirnya bersatu. Lantas dua jiwa itu menyemadikan diri bersama ternakan ikan air tawar di Chinta Aisya serta menjaga anak-anak yatim di Impian Bonda dengan rasa kasih sayang dan tawakal kepada Ilahi.

Aisya tabah dengan ujian yang mendatanginya tiba-tiba. Najmi disahkan koma selepas terbabit dalam kemalangan dan anak sulung mereka lahir tanpa abi sebagai penyambut iqamahnya.
Selepas tiga tahun menanti dengan penuh setia dan sabar yang berpanjangan, gerimis pun berhenti. Tuhan berjanji mendatangkan kemenangan kepada hamba-Nya yang memenuhi hidup dengan
kesabaran.

"Sampai ke syurga, umi akan menantikan abi, sampai umi menutup mata."

No comments: