Wednesday, July 6

Terbaru daripada Alaf21


Tajuk : Sebelum Nafas Terhenti
Penulis : Juriah Ishak

Sukar menerima musibah jika tidak benar-benar beriman kepada TUHAN. Kehadiran Nurlisa, gadis tempang sebagai pembantu rumah, telah membawa sirna kepada Aldi yang merana jiwa kerana kematian isteri dan separuh lumpuh akibat kemalangan. Nurlisa telah menginsafkan Aldi tentang hakikat, seorang hamba ALLAH yang kerdil, mesti redha meneri...ma dugaan dan mengharapkan kekuasaan serta rahmat ALLAH untuk apa juga perkara. Mereka berpisah apabila Aldi yang telah sembuh menyambung pengajian ke luar negara.

Nilai murni yang menghiasi keperibadian Nurlisa telah menawan hati Aldi. Impiannya untuk menjadikan gadis tempang sebagai suri hidupnya ditentang oleh ayahnya kerana Nurlisa gadis cacat. Harapannya hampir musnah apabila dia kembali dari luar negara, Nurlisa telah berhenti kerja di rumahnya. Perasaan Aldi terhadap Nurlisa tidak pernah berubah walaupun pintu hatinya diketuk oleh Ain Wahida seorang gadis cantik jelita yang ingin menagih cintanya.

Rahmat daripada ALLAH. Mereka bertemu kembali. Di saat ayah Aldi telah bersetuju untuk melestarikan impian hati Aldi menyatukan cintanya dengan Nurlisa, gadis itu pula disyaki mengidap barah darah. Datuk Haris kembali menghalang, bimbang Aldi akan kehilangan isteri sekali lagi. Bimbang kelukaan dan kemeranaan anaknya itu akan berulang. Hati Aldi seolah dicengkam oleh tangan yang tajam dan kejam. Impian dikalbu seolah tidak akan tercapai.Akhirnya dia pasrah..


Tajuk : Cinta Pandang Ke-2
Penulis : Laila KamiliaTajuk : Berita Dari Hati
Penulis : Nurassyi Rasyid


Tajuk : Setia Hujung Nyawa
Penulis : Fatin Nabila


No comments: