Monday, March 8

Baru! Cinta Edisi Terhad by Lynn Dayana

masa meronda2 kat blog penulis ini tadi saya tengok dia ada mention buku ni akan kuar masa pesta buku nanti :) Tahniah Lynn Dayana, semoga terus mewarnai dunia novel malaysia :)


Cinta Edisi Terhad
Penulis: Lynn Dayana
Terbitan Alaf 21
9789831245262
RM19.90
Sabah /Sarawak: RM22.90
Cetakan Pertama 2010


"Cintamu membawaku ke langit biru..."

sinopsis/blurb:


Di bawah timbunan batu bata mereka memulakan bicara. Kisah hati yang sepi, hidup yang malang dan cinta yang tak kesampaian. Mereka sama-sama bermimpi mahu mencapai bintang namun mereka sedar, kaki mereka terantai di bumi.


Bagi Haida Fatma, pertemuan itu mengujakan dan dia mahu mengubah hidup. Masa silam yang hitam mahu dibersihkan buat bekal untuk masa hadapan yang sempurna.


Sebaliknya bagi Julia Hana, terperangkap di bawah timbunan batu bata menyedarkan dirinya yang si suami sudah hilang rasa cinta. Jadi, dia harus membebaskan diri dari terus terbelenggu!


Rasa kasih, sayang malah setitis cinta… sudah lama tidak singgah di hati Zira Maya. Yang ada hanya kekosongan. Dia lupa makna bahagia. Dia alpa dengan materialistik dunia. Dihampiri malaikat Maut, dia merasa kerdil dan terpinggir.


Tragedi bangunan runtuh itu menemukan mereka bertiga. Perjalanan hidup yang sepi kini seakan terisi. Namun, adakalanya menyayangi amat sukar dilakukan apabila batas diri terus menghantui. Bahagia itu milik mereka yang berusaha. Mampukah mereka meraih cinta yang terhad haknya?

No comments: