Sunday, November 23

Vamprha




Penulis: Zehann ur Rakhie
Penerbit: Pekan Ilmu Publications Sdn Bhd
Harga: RM22.90


Blurb:
Pencarian Massurya Syah telah membawa dirinya mengembara ke benua-benua asing. Dia mengharungi peristiwa-peristiwa aneh dan berhadapan dengan ancaman yang tak putus. Kembara telah melangkaui sempadan antara realiti dan alam tersembunyi.

Wahai saudaraku ketahuilah, pemegang rahsia ke-7 itu tertakluk pada prilaku. Apabila kuasa dan ilmu menyatu hanya Iman jadi penentu, antara Dia dan aku, antara Khalik dan dewa palsu. Empunya diri akan mengenal urusannya akan yang hak pulang ke asal bagai roh kembali ke Sang Penciptanya.

"Kesamaran yang paling nyata adalah pandangan ke permukaan semata. Kita tidak akan mengetahuinya secara pasti sehingga kita terjun ke dalamnya dan menyelam ke dasar lubuk" - Massurya Syah.


nicky.. thanks much dear. muah muah cupika cupiki.

8 comments:

Rose Harissa (NORA) said...

uwaaa.... dengkinya aku! dengki! dengki!
weh sil... nanti bitau eh,best ke dak mcm yang no 1 tu... :)

silencez said...

hahaha..

jangan jeles beb. lupa hari tu nak pesankan sekali. weh rose.. ko order dah ke belum dgn pekan ilmu tu?

NickyAzrai said...

Cik Rose
loh, hang x dpt lg ke?
sabar-sabar, kalo nak - aku tau mana nak carik :)

Sil..
tang2 carik buku 'rare species' ni - boipren aku mmg x pernah mengecewakan *wink ngan pipi kemerah2an*

jujun said...

ni citer ala2 vampire a.k.a twillight tu ke...mcm best jek...

nic ko dh baca ke? best tak?

NickyAzrai said...

Jun..
x baca lagi pun aku dah tau best
sb ZUR mmg pooojaaan hatiku
ha ha ha

silencez said...

nick..
jgn lupa.. kekasih gelapku jua :P
nick.. jumaat ni org cuti. kalau sempat, boleh kita lunch date weh. apa2 hal org confirmkan semula.

cik rose.. meh reply cepat haha. kot tak nanti kalau ada, org bawakkan sekali masa kenduri rumah kak lily.

sis, takde maknanya nak menghayati vamprha ni kalau tak dptkan siri 1. best woooooooo.

Knew R said...

rahsia agenda alam hitam ~ kelahiran mufrad sold out. kat stgh kedai buku maybe ada lagi buku ni. tapi kalau sesaper yg blm lagi baca & dapatkan naskah yg pertama, pekan ilmu akan mengulang cetak buku ini. don't worry

Mentibang said...

weh..sapa dah baca novel nih? tolong komen. aku memang kumpul siri vampire. please ler...komen. nak main beli takut tak worth it.