Sunday, June 20

Terbaru dari PTS

Tajuk : Lelaki Berkasut Merah
Penulis : Bahruddin Bekri
Harga: RM 20 / RM 23
ISBN-13: 978-967-5783-03-6
Tarikh Terbit: 18 Jun 2010
Jumlah Muka Surat : 460


Jamal bin Lomo lelaki yang punyai masa silam yang gelap, memiliki sebuah kotak hitam yang rahsia dan dia mencari kerana di sini hanya ada kisah manusia-manusia yang biasa. Lelaki berkasut merah yang penuh rahsia, anak muda yang berwajah dingin, perempuan serba hitam yang tidak pernah gusar, perempuan berseragam hijau yang penuh prihatin, dan watak-watak lainnya yang berwarna seperti pelangi.


Kita akan menemukan lelaki berkasut merah yang punyai masa silam yang penuh rahsia. Tidak ada siapa tahu berkenaan rahsianya selain seorang tok imam tua.

Sebelum itu, kita juga akan menemukan seorang anak muda yang berwajah dingin, yang gemar merenung tajam, dan tidak mungkin dibantah katanya.


Kedua-dua mereka punyai misi yang sama atas sebab yang berbeza. Mereka berdua mencari manusia-manusia yang . Pada waktu yang sama, mereka juga dicari oleha manusia-manusia yang punya agenda rahsia.
Tajuk : Candal
Siti Jasmina Ibrahim
Harga: RM 14.00 / RM 16.00
ISBN-13: 978-967-5136-55-9
Tarikh Terbit: 18 May 2010
Jumlah Muka Surat :


Bukan mudah menjejakkan kaki ke sebuah Institut Pengajian Tinggi terpencil. Pastinya, Daeng dan Emilia sudah merasakan ada sesuatu yang tidak kena pada tempat itu.

Penduduk sekitar mengatakan tempat itu disumpah semenjak berlakunya pembunuhan seorang pelajar perempuan dua tahun sebelumnya. Kematian demi kematian. Pembunuhan demi pembunuhan yang serupa berulang.


Abang Daeng, Dahri, pelajar tahun akhir di IPT berhasrat membongkar rahsia di sebalik sumpahan itu sebagai projek tahun akhirnya. Dahri dan kekasihnya, Sara mengajak Daeng membantu mereka. Mereka memulakan kajian bersama beberapa orang lagi pelajar baru bidang ekologi, Emilia, Zaria, Fatin, Dayang dan Rabihah. Namun tanpa mereka sedari, ada bahaya yang mengintai mereka. Ada nyawa yang bakal melayang.

Ada kisah di sebalik seorang insan bernama Candal...
Tajuk : Ku Seru Nur Kasih
Penulis : Noorfadzillah Omar
Harga: RM 26 / RM 29
ISBN-13: 978-983-3892-96-9
Tarikh Terbit: 25 Jun 2010
Jumlah Muka Surat : 832


Yasmin ingin sekali menjadi seperti kebanyakan gadis zaman ini. Cantik, bergaya, karismatik, bijak dalam pergaulan dan mempunyai kekasih. Namun dia sering memencilkan diri kerana semua sikap dan perasaan negatif itu sudah sebati dalam dirinya.

Bagaimanakah Yasmin dapat merealisasikan impiannya itu? Novel ini akan memaparkan konflik percintaan, masyarakat dan erti sebuah persahabatan di samping mesej keagamaan dan kemanusiaan yang boleh dijadikan teladan.
Tajuk : Anarkis
Penulis : Khairul Nizam Khairani
Harga: RM 29.90 / RM 32.90
ISBN-13: 978-967-5136-51-1
Tarikh Terbit: 14 Jun 2010


Sarjan Awai Anak Gamung, seorang penembak hendap Gerup Gerak Khas membiarkan dirinya dipenjarakan selama lima tahun di wilayah Balkan. Baginya, tiada pengampunan atas dosa yang dilakukannya di wilayah bergolak itu. Sehinggalah pihak Angkatan Tentera Malaysia menjumpainya dan membawanya pulang. Di Malaysia, dia sedari yang dia tidak punya apa-apa. Anak dan isteri telah meninggalkannya. Dan, bagai bayang-bayang hitam, dosa lalu tidak pernah meninggalkannya. Dia dikaitkan dengan kematian diplomat Britain, Sir Sir Anthony Morse dan peguam belanya sendiri, Jagjit Kaur.

Keadaan mula menekan, dan dia terpaksa melarikan diri. Kota raya Kuala Lumpur berubah menjadi medan pertempuran apabila sekumpulan tentera upahan misteri mula menjalankan operasi memburunya. Misi mereka: Sarjan Awai mesti mati! Apabila nyawa keluarganya terancam, dia berhenti berlari. Daripada seorang yang diburu, dia menjadi pemburu. Kemusnahan mengikut setiap langkahnya. Tiada undang-undang dapat menghalangnya. Dia menjadi... ANARKIS!

No comments: