Sunday, April 18

Mei 2010: Sweet Sour - Nasz Dari Jemari Seni


A – Yang manis, harum lagi wangi itu Zarul


“Kira orang ni taraf cincin gula-gula ni ajelah.”

“Sepuluh ringgit tu.” Sungguh-sungguh dia cakap.

“Berkira... baru sepuluh dah kecoh... bukannya seribu pun.” Aku jeling dia.

“Banyak cakap pula... kalau tak nak bagi balik.” Dia hulur tangan kiri.


Tak tahu pula macam ni punya seronok apabila dapat cincin... walaupun hanya cincin gula-gula.

“Ni kira orang ‘cuplah’ ni.” Sambung dia lagi.

Aku simpan senyum. Tak boleh senyum depan-depan ni, nanti dia perasan!


B – Yang pahit, masam, masin, payau itu Joe Jambul


“Bayar cincin ni.” Kata dia. Betul ke ni, apa yang aku tengah dengar ni.

“What?” aku terjerit di situ.

“Pay for this.”Relaks aje dia mengarah aku lagi.

“Okey... saya bayar!” Aku jeling dia.


Tapi kan, juling biji mata aku tengok bil RM10 000 kat Tiffany tu. Gila ke apa? Batu planet mana dia pakai buat cincin bodoh ni!

* * *

Kenapa Zarul dan Joe Jambul sangat berbeza di hati Lia?

Gali jawapannya dalam Sweet Sour. Karya NASZ ini sungguh warna-warni dan santai persembahannya, anda tentu terpesona!

5 comments:

...CiKdiDa... said...

wah! cm best je cite ni..huhuhu

tzaraz said...

...cIkDIdA...cite ni mmg ditunggu2 oleh mereka2 yg pernah membacanya di blog Nasz & di WR (Cari.com). Havoc gak time tu dgn cite ni... bess sangat!

Qimi08 said...

Tahniah nasz....impian jadi kenyataan.. jenuh dok menunggu 2 tahun baru keluar.....

silencez said...

erk.. watak.. zarul & joe? :(

mcm biasa.. masuk list.

Dyea said...

Tahniah Naz!!!
wahh setiap tahun ada buah tangan ni. keep up your good work!!
=)