Saturday, November 21

Jaja & Din - Noor Suraya


Tajuk : Jaja & Din
Penulis : Noor Suraya
Penerbit : Jemari Seni
Mula Terbit : 15 Disember 2009

Cinta pandang pertamakah ini...


Sekiranya tiba-tiba anda bertemu dengan lelaki yang membuat jantung anda berlari setara dengan kelajuan jet Sukhoi buatan Rusia, dan mata anda pula tak bisa berpaling daripada dia biarpun sedetik, lalu apa tindakan anda?


=A= katakan: lupakan sahaja itu hanya logamaya

=B= rahsiakan perasaan anda dalam diari merah jambu

=C= kenal pasti siapa dia, dan suruh ayah ibu meminang dia

=D= segera periksa jantung, mata dan tekanan darah, ke doktor pakar


Jaja telah memilih =C= sebagai jawapan

cinta telah membuat aku tidak lut lagi dengan segala ‘peraturan hati’ yang selama ini aku junjung!

Implikasinya:

Abah dan uminya rasa


[♪¿∫∞Ωπ䮉¾]


Alahai, anak abah ni, awat la sampai jadi lagu tu!

Mama nak sorok muka ni kat mana, Jaja?

Inilah cerita Jaja yang meminang ustaz Sastera Arab lulusan Universiti al-Azhar sebagai suami. Tegarkah Jaja seorang media planner memilih hidup ala-ala ‘zuhud’ macam Din nanti?

rupa-rupanya cinta telah membawa hatiku terbuai-buai ke sana ke sini tanpa perlu berhenti di mana-mana ‘lampu isyarat’...




9 comments:

dyea said...

KakSu,
Tahniah, Tahniah!!
yeah..yeah yaeahhh..

Bole start countdown ni.
25 hari dari sekarang..
errkk...lambat lagi ler :(

SiTi sUhaili sAriF said...

tahniah ya kak su
muax..

Rose Harissa (NORA) said...

alamak... gediknya sinopsis!
dah terpikat ni...
nak beli! nak beli!

Khairi said...

dah kuar hehe.

Tahniah kak su. :)

Menjadi pembakar semangat untuk siapkan m/s sy hehe.sggh tidak sopan kan siapkan m/s semata2 nak buku free wahahaha.

sekali lagi, congrats.

Ju'A said...

kak su sayang....
tahniah, tahniah, tahniah untuk novel Jaja & Din...dah lama menanti akhirnya lahir juga....

kucc_aprilsnow said...

tahniah kaKsu...

walla, J&D naskhah penutup tirai 2009...gerenti da bommb!!!

Qimi08 said...

Tahniah kak su....Jaja & Din Wedding of the year 2009....ha ha ha mesti gembak habis....

biruNiLA said...

DD, terima kasih... ni baru ada masa menjenguk sepupu-sepapat...

Siti SS, terima kasih ya :)

rose, *tutup muka* :D - dah ada tanya ni buku kanak-kanak ke? Uwaa

Khairi,sejak jadi tukang gril ni, dah dua tiga orang penulis JS yang kaksu bakar(semangat la)...

Ju'a, novel penutup 2009 - terima kasih no.bila kita nak makan tomyam Hj Bakil tu :(

Kucc, :D *tutup mata* sebab takut pada pengulas da boom juga...

Qimi, wedding of the year - fuh, mujur kaksu sanding 'jaja & din' - kalau tak, tak lulus ISO wilayah kicap... dan dilarang masuk ke sini lagi ahaks... TAPI kan, jeng jeng

silencez said...

ye ye hari ni dah 15 :x

tak sabarnya nak dpt.. nak baca.. nak belajar dari jaja mcmn nak meminang ni (gatalnya ayat haha)